sobota, 10 października 2015

Delikatny krem zamiast tradycyjnej zupy


  • 1 bakłażan
  • 1 czerwona papryka
  • 2 duże pomidory
  • 2 serki topione kremowe
do smaku:
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • przyprawa do spaghetti
  • kilka liści suszonej natki pietruszki


Bakłażana, paprykę, pomidory kroimy w drobną kostkę i gotujemy we wodzie (z małą łyżeczką soli) do miękkości. Pod koniec gotowania wsypujemy pół łyżeczki przypraw: do mięsa mielonego, do spaghetti i słodkiej papryki (bo mamy bawić się smakiem i przyprawami :)). Kruszymy wysuszoną natkę pietruszki. Pod koniec wrzucamy dwie kostki serka topionego i mieszamy do rozpuszczenia. Możemy doprawić szczyptą pieprzu. Smak powinien być delikatny, kremowy, smak serka z delikatną nutą dodatków. Konsystencję doprowadzamy do kremowej, gęstej. Co najważniejsze, krem ma tyle kalorii ile miał serek topiony kupiony przez Was, dlatego zwróćcie uwagę na etykietę. Kalorie z warzyw to i tak te zdrowe i od nich nie utyjecie :)


1 komentarz:

  1. Super sprawa. Brzmi bardzo apetycznie. Bardzo lubię zupy - kremy.

    OdpowiedzUsuń

Komentujcie, każda uwaga jest cenna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...